Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Genel Fiziki Coğrafya ders notudur.
Genel fiziki coğrafya vize özet ders notudur.
Başlangıçta 4.6 milyar yıl önce, yıldız patlamalarından arda kalan gaz (Hidrojen ve Helyum yoğunluklu) ve tozdan oluşan bulutsu madde, yoğun olduğu bölgelerde kendi kütle çekiminin etkisiyle belli bölgelerde yoğunlaşmaya başlayarak gaz ve katı yapıdaki gezegenleri oluşturmuştur.
Uluslararası Gökbilim Birliği'nin (IAU), 1919 yılından bu yana Güneş Sistemi'nin 8 gezegeni, bulunduğunu kabul etmektedir. Samanyolu Galaksisi’nde yer alan orta büyüklükte bir yıldız olan Güneş, onun çekim etkisi altında kalan 8 gezegen, bu gezegenlerin 166 uydusu, henüz yörüngesini temizlememiş olan 5 cüce gezegen, cüce gezegenlerin 6 uydusu ve milyarlarca başka küçük gökcisminden oluşan bir sistemdir. Gezegenleri büyüklüklerine göre (büyükten küçüğe) şu şekilde sıralamak mümkündür. Jüpiter, Satürn, Uranüs, Neptün, Dünya, Venüs, Mars, Merkür’dür. Ancak gezegenler Güneş’e göre mevcut yörüngelerine göre sıralanmaktadırlar. Güneş sistemindeki gezegenler iç (karasal) ve dış (gaz yapılı) gezegenler olmak üzere ikiye ayrılırlar.
Genel fiziki coğrafya (SBÖ103) ders notu içeriği:
Diğer genel fiziki coğrafya dersi arama kriterleri
genel fiziki coğrafya pdf,genel fiziki coğrafya ders notları,genel fiziki coğrafya ders notları pdf,genel fiziki coğrafya özet,genel fiziki coğrafya konu anlatımı,genel fiziki coğrafya dersi,genel fiziki coğrafya konuları,genel fiziki coğrafya sınava hazırlık,genel fiziki coğrafya çalışma notları,eü sosyal bilgiler öğretmenliği ders notları,ege üni genel fiziki coğrafya pdf,ege üni. genel fiziki coğrafya ders notu,sosyal bilgiler öğretmenliği için genel fiziki coğrafya ders notu,